GadorGame

Vélemény Gador módra, játékokról! :)

HTML

Creative Assembly – Total War történelem

2008.08.23. 09:26 | Gador | Szólj hozzá!

Az 1987-ben alapított Creative Assembly (CA) a legkeresettebb brit stúdiók egyikeként még sportjátékokkal kezdte karrierjét, ugyanis az Electronic Arts számára készített különféle sportjátékokat (rögbi, ausztrál foci és krikett). 2000-ben került piacra a remek ötleteket vegyítő Shogun: Total War (2000. június 13.).




A körökre osztott gazdasági, diplomáciai szimuláció csatáit valós időben, epikus méretekben, s a kortársakhoz képest hiteles paraméterek mentén vívhatták meg a játékosok a feudális Japánban. Az eredmény nem maradt el, s egy évvel később követte a Mongol Invasion (2001.) címre keresztelt kiegészítő. Bár a játék sikert aratott, az EA mégis sport vonalat akarta folytatni – abban több pénzt látott. Ezért aztán a CA új kiadó után nézett, ezért az általam akkoriban már nagyon várt Medieval: Total War (2002. augusztus 19.) már az Activision logó alatt jelent meg. Emlékszem, ez volt az a játék, amelynek demójával először játszottam. A bratyómmal rengeteget vitatkoztunk, hogy akkor ki vívhatja a következő csatát…

Kiegészítője, a Viking Invasion (Viking invázió) volt az, ami számomra és még számos kollégista cimborám számára egész számokban kifejezhető átlagromlást hozott az egyetemen, a leépülő szociális életünkről nem is beszélve… Azok a szép idők…

Ezt követte a Rome (2004. szeptember 22.), ami szerény személyemnek nagy csalódás volt! Emlékszem, türelmetlenül vártam a megjelenést, hogy meglegyen a játék, és aztán nagy csalódás… Valahogy nem hozta azt a hangulatot, amit elvártam volna! Itt már nem volt az, hogy remegve vártam, ugyan, mikor születik (és nő fel) fiú utódom, mint a MTW-ben! Túl sok hibával volt túl csicsás, a belbecs nélkül. Ezt azért a következő évben megjelenő kiegészítő orvosolta – szerettem a költözgető barbár hordák elleni változatos játékot. Nem sokkal később megjelent egy második kiegészítő is, melyben Nagy Sándor teljesítményét próbálhattuk meg utánozni.
Rome: Total War - Barbarian Invasion borítója.







Rome: Total War - Alexander borítója. A játék érdekessége, hogy kezdetben csak letöltésként lehetett megvásárolni.






Tartva a „páros évben új játék, páratlanban kiegészítő" menetrendet, 2006 késő őszén (november) elkészült a Medieval 2, ez már SEGA lógóval a dobozán. Természetesen itt is jött a rókabőr, akarom mondani kiegészítő – Kingdoms néven, amely négy új kampányt tartalmaz, melyben többek között az Újvilág felfedezése vár ránk, Hernán Cortés nyomában, 1519-ben, de harcolhatunk a Német Lovagrend oldalán is vagy épp a Szentföldön, vagy kezünkbe vehetjük Britannia sorsát.


A Medieval II dobozképe. Megvan poszterként is! :)
 
Bevallom, engem túlságosan nem érintett meg a MED II, de ezzel nem vagyok egyedül. Több apróbb újítást hozott a játék – pl. most már nem csak a római frakciók kaphattak küldetéseket a Szenátustól, hanem minden nép – a nemességtől, a kereskedőházaktól, stb. Grafikailag nagyon szép a játék – persze itt is a klónok háborúját láthattuk, azaz csupán egy-két fajta harcos játszott. A Kingdoms nagyjából egy 4 az egyben mód. Nagyon zavaró volt a számomra a kiegészítő hatalmas merevlemez igénye: külön-külön lehet telepíteni a kampányokat, ám egyenként 2-3 gigát is elfoglaltak, ami azért számomra kicsit sok.






A kiegészítő dobozképe. Egész jól sikerült - marketing.







Jövő februárban megjelenik az új játékuk az Empire Total War. Ám erről egy másik posztban írok majd. Ízelítőül a dobozképe:

A bejegyzés trackback címe:

https://gadorgame.blog.hu/api/trackback/id/tr18762910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása